logo - piekarnia machela

Aktualności

Wartości odżywcze jogurtu z jagodami Goji

Jagody goji - wartości odżywcze

 

 

  • Jagody goji są to owoce, których działanie oraz właściwości lecznicze wykorzystuje się w medycynie naturalnej krajów azjatyckich od ponad 2500 lat. Mieszkańcy Państwa Środka wykorzystują je w chorobach serca, wątroby, płuc, reumatyzmie oraz żeby obniżyć poziom glukozy we krwi. Wierzą także, że długotrwałe stosowanie owoców goji wpływa korzystnie na wzmocnienie systemu odpornościowego, poprawia stan stawów i kości, wzroku, łagodzi dolegliwości miesiączkowe i opóźnia proces starzenia. Nic dziwnego, że jagody goji są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu i należą do superfoods, czyli "superżywności".

 

 


Jogurt naturalny - Machela



  • posiada dużą zawartość wapnia, który ma nieoceniony wpływ na kości i zęby
  • pomaga w zapobieganiu osteoporozie
  • źródło potasu i magnezu
  • zawiera bakterie Lactobacillus, które nie tylko redukują wydzielanie gazu, czyli niwelują wzdęcia, ale też odbudowują florę bakteryjną jelit
  • idealny probiotyk, dlatego jest zalecany w trakcie kuracji antybiotykowej
  • zapobiega biegunce i zaparciom
  • jogurt naturalny to około 20 procent dziennego zapotrzebowania na białko


    Jogurt z jagodami goji - machela