logo - piekarnia machela

Chleby Premium

Chleb Kolonialny

Chleb Kolonialny

Chleb Kolonialny – żytni chleb na bazie mąki z ziaren żyta uprawianego przez Wojciecha Cejrowskiego. Tradycyjne, rzemieślnicze pieczywo z rodzinnej piekarni. Długotrwały proces fermentacji zakwasu oraz tradycyjny wypiek sprawiają, iż chleb smakuje jak dawniej.

Chleb żytni jest bogatym źródłem błonnika, który stanowi kluczową rolę w zapobiegania otyłości oraz cukrzycy, świetnie reguluje również problemy metaboliczne.

Chleb Kolonialny to cenne źródło składników mineralnych i składników odżywczych (selen, mangan, miedź, żelazo, magnez), witaminy z grupy B oraz antyoksydanty. Z badań specjalistów wynika, że spożywanie chleba żytniego może przynieść korzyści w postaci:

·         lepszej kontroli poziomu glukozy we krwi;

·         obniżenia poziomu cholesterolu LDL we krwi;

·         spadku masy ciała wskutek poczucia sytości;

·         przeciwdziałania zaparciom;

·         ograniczenia ryzyka rozwoju nowotworu jelita grubego, prostaty i piersi.

 

Waga: 500 g

 

Składniki: Mąka żytnia typ 580 z upraw Wojciecha Cejrowskiego, woda, mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 500, drożdże piekarskie, sól kamienna, ekstrakt słodu jęczmiennego

 

Składniki alergenneGluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), orzechy, sezam, soja

 

Wartość energetyczna: 127 kcal / 100g, 532 kJ / 100g, 5,1% RWS / 100g

 

 

Składnik odżywcze Ilość / 100g %RWS / 100g
Tłuszcze 1,32 g

1,7

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,27 g 0,9
Węglowodany 44,31 g
13
- w tym cukry 3,13 g 2,9
Białko 3,57 g 6
Sól 0,49 g 8,2

Chleb Kolonialny z mąką żytnią od Wojciecha Cejrowskiego


Mąka żytnia z pola Wojciecha Cejrowskiego

Po chleb zapraszamy do naszego sklepu:

https://allegro.pl/oferta/chleb-kolonialny-na-mace-z-zyta-w-cejrowskiego-10616081973

Chleb Żytni Pełnoziarnisty