Chleb Kolonialny

Chleb Kolonialny – żytni chleb na bazie mąki z ziaren żyta uprawianego przez Wojciecha Cejrowskiego. Tradycyjne, rzemieślnicze pieczywo z rodzinnej piekarni. Długotrwały proces fermentacji zakwasu oraz tradycyjny wypiek sprawiają, iż chleb smakuje jak dawniej.
Chleb żytni jest bogatym źródłem błonnika, który stanowi kluczową rolę w zapobiegania otyłości oraz cukrzycy, świetnie reguluje również problemy metaboliczne.
Chleb Kolonialny to cenne źródło składników mineralnych i składników odżywczych (selen, mangan, miedź, żelazo, magnez), witaminy z grupy B oraz antyoksydanty. Z badań specjalistów wynika, że spożywanie chleba żytniego może przynieść korzyści w postaci:
· lepszej kontroli poziomu glukozy we krwi;
· obniżenia poziomu cholesterolu LDL we krwi;
· spadku masy ciała wskutek poczucia sytości;
· przeciwdziałania zaparciom;
· ograniczenia ryzyka rozwoju nowotworu jelita grubego, prostaty i piersi.
Waga: 500 g
Składniki: Mąka żytnia typ 580 z upraw Wojciecha Cejrowskiego, woda, mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 500, drożdże piekarskie, sól kamienna, ekstrakt słodu jęczmiennego
Składniki alergenne: Gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), orzechy, sezam, soja
Wartość energetyczna: 127 kcal / 100g, 532 kJ / 100g, 5,1% RWS / 100g
Po chleb zapraszamy do naszego sklepu:
https://allegro.pl/oferta/chleb-kolonialny-na-mace-z-zyta-w-cejrowskiego-10616081973