Chleb dla diabetyków

Waga: 0,25kg
Składniki: Mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia, woda), ziarno słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, pestki dyni, sezam, cukier kryształ, otręby pszenne, drożdże piekarskie, sól kamienna.
Składniki alergenne: Gluten, jaja, mleko, laktoza, orzechy, sezam, soja
Wartość energetyczna: 234 kcal / 100g ( 980 kJ / 100g ) 9,4% GDA / 100g
Składnik | Ilość / 100g | % GDA |
Tłuszcz | 3,69 |
4,6 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,61 | 2,0 |
Węglowodany | 40,91 |
12,0 |
- w tym cukry | 0,75 | 0,7 |
Białko | 8,69 |
14,5 |